Warme of koude handen? Wat kan je eraan doen! Handen die onder een kraan met koud water zitten.

Last van warme handen.

Veel mensen krijgen last van warme handen als hun lichaam (een beetje) oververhit is, een badje met ijsblokjes is dan heerlijk verkoelend. Vul een kom of schaal met koud water, leg hierin 2 ijsblokjes.
Pak per hand 1 ijsblokje en houd het ijsblokje 30 seconden in een dichtgeknepen hand. Laat het ijsblokje los en laat de handen nog 30 seconden in de kom of schaal liggen. Zet nu de kraan aan en laat het koude water 30 seconden tot 1 minuut over je polsen stromen.

Door je polsen even onder de koude kraan te houden verkoel je de aderen vlak onder je huid, je koelt dus je bloed en dat komt overal. Beetje het idee van koelvloeistof.
Droog nu je handen goed af en smeer ze daarna goed in met een voedende handlotion.

Heb je geen tijd om een badje voor je handen te nemen dan kan je simpel en snel alleen je polsen even onder de koude kraan houden. Droog je handen en polsen daarna goed en smeer ze in met een voedende handlotion.

Last van koude handen.

Vul één kom of schaal met warm water en vul één kom of schaal met koud water.
Leg één hand in de kom of schaal met koud water en de andere in de kom of schaal met warm water. Na 20 seconden wissel je de handen om, dit herhaal je 5x. De hand die het laatst in het warme water heeft gelegen leg je nu nog even 20 seconden in de kom met koud water. Het wisselen van koud naar warm of andersom verbetert je bloedcirculatie waardoor je handen weer normaal van temperatuur zullen zijn. Droog je handen nu goed af en smeer ze goed in met een voedende handlotion.Heb jij deze problemen met je teennagels of voeten dan kan je een iets groter badje maken en je voeten op dezelfde werkwijze behandelen als hierboven beschreven staat.

Wil je op een goede manier je handen insmeren met een verzorgende handlotion kijk dan eens naar deze video.

Nagelstyliste Marja nagelsalon A Beautiful Nail ApeldoornKoude of warme handen wat kan je eraan doen is geschreven door Marja de Krosse.
Nagelstyliste bij nagelsalon A Beautiful Nail in Apeldoorn.
In Marja’s babbel deelt zij haar vakmanschap en passie.

Marja ( A Beautiful Nail) ook volgen op Facebook voor de laatste nieuwtjes en (leuke) tips en weetjes.

Like ons op Facebook