Met mooie gladde benen naar het strand. Benen die uit een auto raam hangen

Met mooie gladde benen naar het strand, wie wil dat nou niet!
Vandaag een zonnige zomertip!

De meeste vrouwen (misschien ook wel mannen?) scheren hun benen en andere lichaamsdelen tijdens de zomermaanden vaker dan in de wintermaanden. Alleen dat vele scheren droogt je huid wel erg uit. Echter voor alles is een oplossing.

Als nagelstyliste ontvang ik iedere maand een vakblad. Hierin staan vaak leuke tips en weetjes. Zo ook deze keer. Vandaag deel ik één van deze handige tips die ik zelf al heb uitgeprobeerd.

Ik hoor en lees vaak dat vrouwen zich scheren met zeep, maar wist je dat zeep je huid uitdroogt? Je kunt natuurlijk speciale scheerzeep kopen maar mijn tip is dat je ook zelf scheerlotion kan maken. Super makkelijk en echt heel erg prettig in gebruik.

Je hebt nodig shampoo, conditioner en lotion. Iedereen heeft dit wel in de badkamer staan en wanneer je deze combineert is het een overheerlijke scheercrème die je huid zijdezacht achterlaat. Door alle verzachtende en voedende producten is er weinig kans op irritatie zoals bultjes, ingegroeide haartjes of roodheid.

Naar wens kun je er nog wat kokosolie aan toevoegen om bacteriën, virussen, schimmels en ontstekingen tegen te gaan.

Wat heb je nodig?
-1/2 kopje shampoo
-1 1/2 kopje conditioner
-5 eetlepels lotion
Naar wens 3 eetlepels kokosolie

Verder heb je nog een zeepdispenser nodig om de zelfgemaakte scheercrème afgesloten in te bewaren. Gebruik geen stenen of glazen zeepdispenser (i.v.m) breekgevaar op je badkamer vloer.

Hoe moet het?
*Simpel! Voeg alle ingrediënten in een kommetje samen.
*Roer dit goed door elkaar.
*Vervolgens giet je alle ingrediënten in de zeepdispenser, dicht draaien en scheren maar!

Ook je hakken gelijk behandelen? In eerste hulp bij droge en harde hakken lees je hoe je dit oplost. Nu nog even je teennagels lakken met een vrolijk kleurtje en je bent helemaal klaar voor een dagje strand.

Nagelstyliste Marja nagelsalon A Beautiful Nail ApeldoornMet mooie gladde benen naar het strand is geschreven door Marja de Krosse.
Nagelstyliste bij nagelsalon A Beautiful Nail in Apeldoorn.
In Marja’s nagel babbel deelt zij haar vakmanschap en passie.

Marja ( A Beautiful Nail) ook volgen op Facebook voor de laatste nieuwtjes en (leuke) tips en weetjes.

Like ons op Facebook