Last van droge handen tijdens de overgang. Getekende vrouw met droge hand

Tijdens de overgang verandert er (soms) veel. Klachten als droge en broze nagels en droge handen zie en hoor ik dan ook vaak in de salon.
In deze blog geef ik je tips en adviezen waar mijn klanten veel baat bij hebben tijdens de overgang
om hun droge handen goed te voeden en gevoed te houden.
Droge handen tijdens de overgang waren de eerste klachten tijdens mijn eigen overgangsperiode. Over slechte nagels tijdens de overgang schreef ik ook een blog.

Als nagelstylist wist ik dit natuurlijk goed en op tijd aan te pakken.

Ik geef mijn handen elke 2 weken een manicure. Voed elke dag mijn handen met een goede en voedende lotion en bescherm mijn nagels en nagelriemen met een nagelriem olie. Over het gebruik van nagelriem olie schreef ik een blog: Waarom je nagelriem olie zou moeten gebruiken, daarin lees je waarom het zo goed is voor je nagels en nagelriemen.

Mijn nagels houd ik korter dan een aantal jaren geleden, dit om afbreken tegen te gaan. Mijn nagels zijn namelijk tijdens de overgang een stuk droger en brozer geworden. Door ze kort te houden breken ze ook minder snel.

Droge handen tijdens de overgang pakte ik ook aan met goede voeding.

Goede voeding is sowieso goed voor je huid en lichaam en mijn redder in nood was toen (en nu nog steeds omdat het echt heerlijk is) de vrucht avocado. Deze at ik en ik smeerde mijn handen, nagels en ellebogen er mee in. Ik heb één recept, voedende hand pakking en handige tip voor je staan in de blog: Avocado’s vet gezond! Voor je handen, nagels en je ellebogen vertel ik je hoe ik mijn redder in nood de avocado met veel succes inzette om van droge handen af te komen tijdens de overgang.

Nagelstyliste Marja nagelsalon A Beautiful Nail ApeldoornDroge handen tijdens de overgang is geschreven door Marja de Krosse.
Nagelstyliste bij nagelsalon A Beautiful Nail in Apeldoorn.
In Marja’s nagel babbel deelt zij haar vakmanschap en passie.

Marja ( A Beautiful Nail) ook volgen op Facebook voor de laatste nieuwtjes en (leuke) tips en weetjes.

Like ons op Facebook