Avocado's vet gezond! Voor je handen, nagels en ellebogen. 1 avocado, boterham, lege schillen, sap van avocado in glas

In deze blog krijg je een gezond recept, een handig weetje en een super lekker voedend prakje om je handen te verwennen, ze zacht te laten maken en te laten stralen. En dat allemaal met behulp van een avocado.

Het eten van een avocado is super gezond en we gaan hem dan vandaag ook helemaal gebruiken. Van schil tot vruchtvlees. Haha nee je hoeft de schil niet te eten hoor! Daar ga ik je een handig weetje over geven.

Heel af en toe geeft mijn lichaam signalen af omdat het even niet zo goed met mij gaat.
Mijn nagels brokkelen af, mijn huid is droog en trekkerig, ook rommelen mijn darmen er dan vaak flink op los.
Dit kan verschillende oorzaken hebben maar voordat ik naar de dokter stap ga ik eerst eens terug kijken wat mijn voeding was de afgelopen weken. En ja hoor! Mijn voeding was echt niet iedere dag patat maar erg voedzaam was het zeker ook niet.

Tijd voor mijn kleine groene redder in nood de avocado. Want naast voedzaam voor de maag is avocado ook erg voedzaam voor de huid.

Avocado’s vet gezond! Voor je handen, nagels en je ellebogenGezond recept.
Het begint allemaal tijdens de lunch. Ik leg twee boterham klaar en snijd de avocado doormidden.
Voorzichtig schep ik de avocado leeg. Ik wil de schil heel houden en vertel je straks wat ik daar mee doe. Op de boterham leg ik plakjes tomaat met daaroverheen een paar blaadjes spinazie. Ik neem de helft van mijn uitgelepelde avocado en leg dit op de plakjes tomaat, klein beetje peper erover, doormidden snijden en mijn gezonde lunch is klaar. Genieten!

Avocado’s vet gezond! Voor je handen, nagels en je ellebogenVoedend prakje.
Na de lunch prak ik de andere helft van mijn avocado met 1 lepel yoghurt en 1 lepel honing tot een papje. Daar smeer ik rijkelijk mijn handen mee in. Ik laat dit 5 minuten intrekken en dan afspoelen onder een lauwwarme kraan. Mijn handen worden heerlijk zacht en zien er gevoed uit.

Avocado’s vet gezond! Voor je handen, nagels en je ellebogenHandig weetje.
Mijn droge ellebogen scrub ik met een goede scrub. Daarna leg ik de ellebogen in de lege schil van de avocado en laat de ellebogen 5 minuten in de schillen rusten.
De oliën en vitamines die in een schil van een avocado zitten, zijn echte zachtmakers en voeden je ellebogen waardoor ze zacht en soepel worden.

Ik eet nu met enige regelmatig een avocado en het Me-Time momentje voor mijn handen en ellebogen doe ik zeker 1 x in de 14 dagen. En mijn nagels glanzen als nooit tevoren, brokkelen niet meer af en zien er gezond uit.

Nagelstyliste Marja nagelsalon A Beautiful Nail Apeldoorn Avocado’s vet gezond! Voor je handen, nagels en je ellebogen is geschreven door Marja de Krosse.
Nagelstyliste bij nagelsalon A Beautiful Nail in Apeldoorn.
In Marja’s babbel deelt zij haar vakmanschap en passie.

Marja ( A Beautiful Nail) ook volgen op Facebook voor de laatste nieuwtjes en (leuke) tips en weetjes.

Like ons op Facebook