5 dingen die je nooit moet doen met je nagels. Rood bord met kruis

1. Je nagelriemen terugduwen met je nagels. Op deze manier loop je de kans dat je nagelriemen gaan scheuren (scherpe nagels) en je vuil van je vinger in je nagelriemen duwt.
Je nagelriemen terugduwen doe je eenvoudig gelijk na het douchen met een handdoek. Je nagelriemen zijn na het douchen zacht en met een handdoek duw je dan (voorzichtig) je nagelriemen naar achteren.

2. Nagellak eraf trekken of krabben. Je beschadigt dan de nagelplaat met als gevolg zwakke en brekende nagels. Geen nagellakremover in huis, breng dan een laag nagellak over je oude lak heen, gelijk met een watje eroverheen en weg is je oude nagellak.

3. Je nagels (en handen) blootstellen aan chemische middelen of agressieve schoonmaakmiddelen.
Je voorkomt splijtende, droge, zwakke en brekende nagels als je vinyl handschoenen draagt tijdens diverse schoonmaak klussen.

4. Een blikje drinken open maken met je nagels moet je nooit doen. Voor je het weet breekt je nagel af. Pak een sleutel of een lepeltje en wip daarmee het lipje van je blikje omhoog.

5. Je nagels als gereedschap gebruiken moet je nooit doen. Draai dus niet met je nagels een schroef aan, haal geen onkruid tussen de tegels weg met je nagels.

5 dingen die je nooit moet doen met je nagels is geschreven door Marja de Krosse.
Nagelstyliste bij nagelsalon A Beautiful Nail in Apeldoorn.
In Marja’s nagel babbel deelt zij haar vakmanschap en passie.

Nagelstyliste Marja nagelsalon A Beautiful Nail ApeldoornMarja ( A Beautiful Nail) ook volgen op Facebook voor de laatste nieuwtjes en (leuke) tips en weetjes.

Like ons op Facebook