Tijdens het klussen en verbouwen in ons huis nam ik iedere 3 dagen de tijd om mijn nagels goed te lakken. Niet omdat ik zo ijdel ben en mijn nagels er mooi wil laten uitzien tijdens het klussen maar om ze te beschermen.

Nu denk je vast…wat beschermen? Na één uurtje klussen gaat bij mij de lak al bladderen.
Klopt! Bij mij ook hoor maar ik bracht 3 volle lagen aan omdat ik mijn nagels juist wilde beschermen.

Nagellak is namelijk een goede manier om je nagels te bescherm.
Tijdens het klussen werkte ik met diverse agressieve producten en niet altijd kon ik werkhandschoenen aan om ze te beschermen. Soms was het te warm om ze te dragen maar meestal was het gewoon onhandig want met werkhandschoenen kon ik niet goed voelen of iets glad, schoon of ruw genoeg was.

Ieder 3 dagen lakte ik mijn nagels dan met 3 lagen lak. De eerste laag was een basecoat en daarna lakte ik ze met 2 volle lagen topcoat. Zoals je op de foto ziet zien ze er niet uit want de lak kleurde lelijk door alle werkzaamheden die ik verrichtte maar deze kleur trok zo niet in mijn natuurlijke nagels. Ook braken ze tijdens het klussen nooit af.

Zoals je ziet is de blanke lak helemaal verkleurd maar zijn al mijn nagels nog heel.

De nagellak beschermde mijn nagels goed en daar was ik super blij mee.
Na het klussen vijlde ik mijn nagels weer in de juiste vorm en lakte ze in een mooi kleurtje.

Nagelstyliste Marja nagelsalon A Beautiful Nail ApeldoornJe nagels beschermen als je gaat klussen in huis is geschreven door Marja de Krosse.
Nagelstyliste bij nagelsalon A Beautiful Nail in Apeldoorn.
In Marja’s nagel babbel deelt zij haar vakmanschap en passie.

Marja ( A Beautiful Nail) ook volgen op Facebook voor de laatste nieuwtjes en (leuke) tips en weetjes.

Like ons op Facebook