Droge handen zien er ouder uit. Twee handen in elkaar, een oude en een jonge hand

Droge handen zien er ouder uit zorg dat je ze goed voed en je handen zullen er jonger uitzien.

Onze handen verraden onze leeftijd en dat is natuurlijk helemaal niet erg. Maar heb je last van droge handen dan zien de handen er vaak ouder uit dan dat ze in werkelijkheid zijn.

Namate we ouder worden verliest de huid zijn natuurlijke hydratatie en wordt dunner.
Rimpels zijn dan de eerste tekenen van huidveroudering.

Natuurlijk kan je nooit een rimpelige huid volledig uitwissen maar je kan er wel voor zorgen dat je handen er mooi oud uitzien. Voed je handen dagelijks met een voedende lotion het liefst 2 keer per dag. Heb je huishoudelijke klussen gedaan waarbij water aan te pas kwam dan smeer je zelfs een 3de keer.

Is het buiten weer wat kouder doe dan handschoenen aan. Zo voorkom je droge en gebarsten handen van de kou.

Scrub je handen 1 keer per week met een goede scrub, door je handen te scrubben verwijder je de dode huidcellen en kunnen je handen de lotion veel beter opnemen.
Let er wel op dat je een goede en niet te grove scrub gebruikt, een dunne huid zou je met een grove scrub meer kwaad doen dan goed.

Ik maak de scrub het liefst zelf wil jij het recept ook eens maken lees dan mijn blog: Zelf maken: originele cadeautips voor elke gelegenheid. Daarin staat hoe je mijn favoriete scrub zelf maakt.

Water drinken is voor je hele lichaam goed dus ook voor je handen. Drink 1,5 liter per dag om je huid te hydrateren.

Het beste tijdstip om je handen te voeden is als je slaapt, je handen hebben dan de tijd om de lotion goed in te laten trekken. Zet een pot of fles handlotion naast je bed en smeer je handen rijkelijk in voordat je gaat slapen. In de blog: Slapend mooie nagels en handen krijgen lees je waarom het beste tijdstip om je handen te voeden is als je slaapt.

Nagelstyliste Marja nagelsalon A Beautiful Nail ApeldoornDroge handen zien er ouder uit geschreven door Marja de Krosse.
Nagelstyliste bij nagelsalon A Beautiful Nail in Apeldoorn.
In Marja’s nagel babbel deelt zij haar vakmanschap en passie.

Marja ( A Beautiful Nail) ook volgen op Facebook voor de laatste nieuwtjes en (leuke) tips en weetjes.

Like ons op Facebook