Splijtende nagels voorkomen, emmer met schoonmaak middelen

Splijtende nagels is een veel voorkomend probleem bij veel mensen.
De voornaamste oorzaak is uitdroging van je nagels!

Droge nagels kunnen (onder andere) ontstaan door:

-Veel contact met water

Als je veel met je handen in het water zit (schoonmaken) dan kunnen je nagels broos worden en broze nagels zullen sneller splijten.

-Gebruik van bijtende schoonmaakmiddelenSplijtende nagels voorkomen, een emmer waarin twee handen een vaatdoek uitwringen

Bijtende schoonmaakmiddelen tasten het natuurlijke vet wat op onze nagels zit aan.
Dit natuurlijke vet zorgt ervoor dat onze nagels niet uitdrogen.Te veel en te vaak met een bijtend schoonmaakmiddel schoonmaken is dan ook niet aan te raden zonder het gebruik van een paar goede huishoudhandschoenen.

-Nagellakremover met aceton

Nagellakremover met aceton droogt je nagels uit en de natuurlijke vetlaag op onze nagels verdwijnt als sneeuw voor de zon! In de blog: ‘Gebruik nooit nagellakremover met aceton’ lees je hier alles over.

Om een beeld te krijgen hoe en waarom onze nagels kunnen splijten leg ik even uit hoe onze nagel in elkaar zit.

Onze nagels zijn opgebouwd uit verschillende lagen.

De nagelplaat (de zichtbare bovenkant) bestaat uit drie lagen:

-Hoornlaag (schubbenlaag) is de bovenste laag van onze nagel. Dit is ook de laag die loskomt bij uitdroging (splijt nagels).

-Keratinelaag (sponslaag) deze laag neemt alle voedingsstoffen op en houdt vet en vocht vast.

-Epitheellaag (onderste laag) dit is de bevestiginglaag van de nagelwal. Deze zit aan de zijkant van de nagelplaat.

Als je de hoornlaag beschadigt of laat uitdrogen loop je dus de kans dat je splijt nagels krijgt.
Door de nagels goed te beschermen en te voeden voorkom je dat deze uitdrogen.
Het beschermen van je nagels doe je dus door je handen in huishoudhandschoenen te steken tijdens (veel) schoonmaakwerk en als je gebruikt maakt van bijtende schoonmaakmiddelen.
Het insmeren van je nagels (2x per dag) met een voedende nagelriem olie zorgt ervoor dat je keratinelaag de juiste voedingsstoffen krijgt om je nagel gezond te houden.
Als je de nagelriem olie tevens goed langs je zijwallen laat lopen, voed je de nagelwal en heb je de gehele nagel goed gevoed. In de blog: ‘Waarom je nagelriem olie zou moeten’ gebruiken lees je waar nagelriem olie nog meer goed voor is.

Voorkomen is beter dan genezen, en met een goed flesje nagelriem olie voorkom je dat je nagels gaan splijten en zijn 80% van de mensen met splijt nagels binnen de kortste keren grenzen van dit probleem.

Helaas kan het ook een genen probleem of gezondheidsprobleem zijn en dan lukt het niet altijd met een goed flesje nagelriem olie, in dat geval zou ik u een goede nagelstyliste adviseren om eens te kijken wat hij of zij voor u kan betekenen.

Nagelstyliste Marja nagelsalon A Beautiful Nail ApeldoornSplijtende nagels voorkomen is geschreven  door Marja de Krosse.
Nagelstyliste bij nagelsalon A Beautiful Nail in Apeldoorn.
In Marja’s babbel deelt zij haar vakmanschap en passie.

Marja ( A Beautiful Nail) ook volgen op Facebook voor de laatste nieuwtjes en (leuke) tips en weetjes.

Like ons op Facebook