7 tips voor langer plezier van je gelakte nagels. Hand met mooie gelakte nagels

Nagels even snel snel lakken en de volgende dag merken dat je lak al van je nagels af is. Met deze 7 tips voor langer plezier van je gelakte nagels is dat verleden tijd.

Tip1
Ontvet je nagels met een wattenschijfje met nagellak remover zonder aceton. Doe dit altijd ook al heb je net je handen gewassen of kom je onder de douche vandaan. Afwasmiddel of shampoo resten kunnen ook redenen zijn waardoor de lak niet lang houdt, je werkt dan namelijk niet op een schone ondergrond. Door je nagels te ontvetten blijft de nagellak langer zitten.

Tip 2
Breng nu een basecoat aan op je nagels, basecoat beschermt je nagels tegen verkleuring en zorgt voor een goede ondergrond waardoor het lakken van een kleur gemakkelijker werkt.

Tip 3
Rol nu het flesje gekleurde lak tussen je handen, het schudden van een flesje lak komt je nagellak niet ten goede. Als je schudt komen er namelijk luchtbellen in de lak en deze luchtbellen neem je mee op je kwastje tijdens het lakken. En een luchtbel op je nagel dat wil je niet.

Tip 4
Strijk met het kwastje langs de rand van het flesje, zo houd je aan één kant genoeg lak over om je nagel te lakken en heb je niet te veel op het kwastje zitten waardoor je mogelijk een te dikke klodder op je nagels legt.

Tip 5
Lak nu je nagels met een gekleurde lak. Leg de eerste laag zo dun mogelijk op je nagels, laat je nagels goed drogen en breng dan een iets vollere tweede laag gekleurde lak aan. Laat het geheel weer goed drogen.

Tip 6
Breng nu een topcoat aan op alle nagels, de topcoat beschermt je gekleurde lak waardoor deze langer op je nagels blijft zitten.

Tip 7
Ben je niet zo goed in lakken begin dan als je rechts bent met je rechter hand. Als je links bent met de linker hand. Het lakken met de verkeerde hand gaat namelijk makkelijker als die nog niet gelakt is.

In een vorige blogpost plaatste ik een link naar een Video: Hoe lak je een perfecte nagel ook handig om even te kijken voor foefjes, tips en het beste resultaat.

Bonus tip!Langer plezier van je gelakte nagels
Zo af en toe is het verstandig om het halsje van je nagellak flesje goed te reinigen, dit doe je met een wattenschijfje met nagellak remover zonder aceton. Oude lak langs de hals van je flesje zorgt er namelijk voor dat er lucht bij je lak kan komen of je krijgt op den duur je flesje niet meer open.
Doe dit altijd voor het lakken zo loop je niet de kans dat, nog voor je nagels droog zijn deze al weer zijn beschadigd.

 

Nagelstyliste Marja nagelsalon A Beautiful Nail Apeldoorn7 tips voor langer plezier van je gelakte nagels is geschreven door Marja de Krosse.
Nagelstyliste bij nagelsalon A Beautiful Nail in Apeldoorn.
In Marja’s nagel babbel deelt zij haar vakmanschap en passie.

Marja ( A Beautiful Nail) ook volgen op Facebook voor de laatste nieuwtjes en (leuke) tips en weetjes.

 

 

Like ons op Facebook