Glanzende nagels zonder nagellak te gebruiken. Twee vijlen

Niet iedereen wil nagellak op zijn of haar nagels.
Ook is het gebruik van nagellak bij sommige beroepen zelfs verboden.

Maar wil je wel mooie en glanzende nagels dan is het polijsten van je nagels de oplossing.
De meeste vijlen om je nagels te polijsten hebben 3 zijdes.
Te herkennen aan 3 verschillende kleuren, iedere kleur heeft een speciale grit. Op de verpakking staat per kleur de grit en in welke volgorde je dit mag gebruiken.

Met de eerste kleur vijl je (voorzichtig) over je nagels waardoor je een minuscuul laagje van je nagel vijlt. Doe dit echt super voorzichtig want voor je het weet heb je teveel van je nagel afgevijld.

Met de tweede kleur vijl je de nagel glad, en met de derde kleur (de zeemachtige laag) polijst je de nagels mooi glanzend.

Glanzende nagels zonder nagellak te gebruiken

Aan de glans kan je duidelijk zien dat de middelvinger en de ringvinger gepolijst zijn. De wijsvinger is nog niet behandeld.

Je nagels polijsten mag je maar 1x in de 6 weken doen, dit omdat je anders met de eerste vijl te vaak en te veel een laagje van je natuurlijke nagels vijlt.

Wat je wel kan doen als je vaker mooie glanzende nagels wenst is stap 1 overslaan en de nagels gelijk met de tweede en daarna de laatste stap te polijsten. Dit geeft een iets minder glanzend resultaat maar is nog steeds erg mooi.

Nagelstyliste Marja nagelsalon A Beautiful Nail ApeldoornGlanzende nagels zonder nagellak te gebruiken is geschreven door Marja de Krosse.
Nagelstyliste bij nagelsalon A Beautiful Nail in Apeldoorn.
In Marja’s nagel babbel deelt zij haar vakmanschap en passie.

Marja ( A Beautiful Nail) ook volgen op Facebook voor de laatste nieuwtjes en (leuke) tips en weetje

Reacties (3)

 • Inge

  Best handig, die tips van jou☺️

 • Rafaih

  Ik heb een vraag: ik heb mijn nagel met een blokje laten doen in een winkel. Ik heb een super glanzende nagel en die mevrouw beweert dat er niks op mijn nagel zit. Maar ik kan niet geloven dat mijn nagel zomaar zo glanzend kan zijn en dat ook nog voor 2 weken lang. Dan moet er toch wel iets op mijn nagel zitten wat er 2 weken over doet om weg te slijten? Wie weet hoe het zit? Of hoe dit kan?

  • Marja de Krosse

   Hallo Rafaih, het klopt dat er een glans ontstaat zonder verder iets te gebruiken. De speciale vijl is zo gemaakt dat het je nagels laat glanzen. Je poets als het ware de glans erop.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Like ons op Facebook